Selamat Datang Ke Blog Pencinta Lelaki. Buatlah Macam Rumah Sendiri, Ya!!!! =)

Khusus untuk sesiapa sahaja yang menyukai, dan menyintai lelaki. Penulis blog ini amat menyukai lelaki yang baik hati, berfikiran terbuka dan merendah diri.

Gambar-gambar yang berada di dalam blog ini adalah lelaki-lelaki yang penulis blog ini minati. Sekiranya gambar anda terselit dalam blog ini, dan anda mahu saya buang gambar anda dari blog ini, sila nyatakan tajuk dan tarikh yang berkenaan.

Sebarang cadangan dan pendapat sila hubungi tentangakukaudandia@yahoo.com

Followers

Haiya 'Alassolah ...

Sekiranya anda seorang gay, sila nyatakan posisi anda?

Monday, October 05, 2009

Azmir ArifDapatkan maklumat mengenai Azmir Arif di :

http://azmirarif.blogspot.com/

Beliau baru sahaja melancarkan album yang bertajuk KURNIAAN. PL mengucapkan semoga berjaya kepada Azmir Arif! =)

Teka-Teki


Kenape org baru bercinta suka meraba-raba?
Sebab cinta itu buta

Lubang ape yang rasenye hangat, nikmat dan nyaman?
LU BANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik

Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
MINYAKsikan pertandingan bola sepak Liga-M


Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya diluar?
Kuih salah bikin

Binatang ape yang power Karate?
Kuda belang, cube kira berapa black belt dia ade

Siapa yang menemukan dompet kulit?

Yang menemukan dompet kulit tersebut sila pulangkan kepada saye

Pintu ape yang walaupun dgn 10 org pun tak leh nak tolak?
Pintu yang ade tulis 'TARIK'

Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki... siapakah saya?
Pembohong...

Apa dia 'Jauh dimata, dekat dihati'?
Usus

Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala
Kutu rambut

Nenek sape jalannye meloncat-loncat?
Neneknyer si katak

Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gile?
Sbb lelaki ni kan 'buaya'

Ape beza sekretari baik dgn sekretari kurang baik?
Sekretari baik............ 'Selamat Pagi Tuan'
Sekretari kurang baik......'Dah pagi ni tuan'

Tukang ape yang kalau dipanggil, dia menjenguk ke atas
Tukang gali kubur

Nak mencari sikit punye susah, dah dpt buang.. ape bendanyer
Tahi hidungApe persamaan kain jemuran dgn telefon
Dua-dua kalau dah 'krinngg' boleh diangkat

Gajah terbang dgn ape
?
dgn susah payah....


5 Syarat Untuk Melakukan Maksiat

Suatu hari ada seorang lelaki yang menemui Ibrahim bin Adham. Dia berkata, "Wahai Aba Ishak! Selama ini aku gemar bermaksiat. Tolong berikan aku nasihat." Setelah mendengar perkataan tersebut Ibrahim berkata, "Jika kamu mahu menerima lima syarat dan mampu melaksanakannya, maka boleh kamu melakukan maksiat." Lelaki itu dengan tidak sabar-sabar bertanya. "Apakah syarat-syarat itu, wahai Aba Ishak?"Ibrahim bin Adham berkata, "Syarat pertama, jika kamu bermaksiat kepada Allah, jangan memakan rezekinya." Mendengar itu dia mengernyitkan kening seraya berkata, "Dari mana aku mahu makan? Bukankah semua yang ada di bumi ini rezeki Allah? "Ya!" tegas Ibrahim bin Adham. "Kalau kamu sudah memahaminya, masih mampukah memakan rezekinya, sedangkan kamu selalu berkeinginan melanggar larangan-Nya?"
 

"Yang kedua," kata Ibrahim, "kalau mahu bermaksiat, jangan tinggal di bumi-Nya! Syarat ini membuat lelaki itu terkejut setengah mati. Ibrahim kembali berkata kepadanya, "Wahai Abdullah, fikirkanlah, apakah kamu layak memakan rezeki-Nya dan tinggal di bumi-Nya, sedangkan kamu melanggar segala larangan-Nya?""Ya! Anda benar." kata lelaki itu. Dia kemudian menanyakan syarat yang ketiga. Ibrahim menjawab, "Kalau kamu masih mahu bermaksiat, carilah tempat tersembunyi yang tidak dapat terlihat oleh-Nya!" Lelaki itu kembali terperanjat dan berkata, "Wahai Ibrahim, ini nasihat macam mana? Mana mungkin Allah tidak melihat kita?" "Ya, kalau memang yakin demikian, apakah kamu masih berkeinginan melakukan maksiat?" kata Ibrahim. Lelaki itu mengangguk dan meminta syarat yang keempat.
 

Ibrahim melanjutkan, "Kalau malaikat maut datang hendak mencabut rohmu, katakanlah kepadanya, 'Ketepikan kematianku dulu. Aku masih mahu bertaubat dan melakukan amal soleh'." Kemudian lelaki itu menggelengkan kepala dan segera tersedar, "Wahai Ibrahim, mana mungkin malaikat maut akan memenuhi permintaanku?""Wahai Abdullah, kalau kamu sudah meyakini bahawa kamu tidak boleh menunda dan mengundurkan datangnya kematianmu, lalu bagaimana engkau boleh lari dari kemurkaan Allah?"


"Baiklah, apa syarat yang kelima?" Ibrahim pun menjawab, "Wahai Abdullah kalau malaikat Zabaniyah datang hendak mengiringmu ke api neraka di hari kiamat nanti, jangan engkau ikut bersamanya."
 

Perkataan tersebut membuat lelaki itu insaf. Dia berkata, "Wahai Aba Ishak, sudah pasti malaikat itu tidak membiarkan aku menolak kehendaknya." Dia tidak tahan lagi mendengar perkataan Ibrahim. Air matanya bercucuran. "Mulai saat ini akut bertaubat kepada Allah." katanya sambil terisak-isak.
Related Posts with Thumbnails